Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της ΕΝΚΑΣ Πειραιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΝΚΑΣ Πειραιά στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μάνος Λοΐζος” την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 με θέμα “Νέα Προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας – Προκλήσεις και Ευκαιρίες”.

Την Ημερίδα της ΕΝΚΑΣ Πειραιά παρουσίασαν οι Παντελής Σολιδάκης, Γενικός Γραμματέας και Χαράλαμπος Φαραστέλης, Β΄ Αντιπρόεδρος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους επισήμους και τους χορηγούς για την συμβολή τους στην εκδήλωση.

Ξεκινώντας τις εργασίες της Ημερίδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά, Δημήτριος Τσελεπής καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος μέχρι σήμερα και τόνισε ότι η ΕΝΚΑΣ Πειραιά καταγράφει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις και μεταφέρει τα θέματα που απασχολούν τους Κατασκευαστές στους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους.

Αναγνωρίζει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί και θα αγωνίζεται για τον Κατασκευαστή μέσα από την ενημέρωση και την πιστοποίησή του, δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής.

Για πρώτη φορά έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας αγοράς για τον κλάδο του Αλουμινίου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την Architectural Aluminium Academy (AAA).

Την παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησε η Δρ. Μαρία Κοεμτζή.

Ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος στη συνέχεια ως Επιστημονικός Σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ παρουσίασε λεπτομερώς τα διαθέσιμα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας που αφορούν κατοικίες και δημόσια κτίρια.

Ο Παναγιώτης Γαλατάς από την εταιρεία Themelio Software παρουσίασε τη χρήση λογισμικού για την έκδοση των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων που αφορούν τα κουφώματα και τα οποία είναι απαραίτητα για τα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων.

 • Παγιάτης Θεόφιλος, μέλος Δ.Σ. Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ),
 • Παπαμανώλης Γεώργιος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ),
 • Παγκράτης Ιωάννης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων (ΣΕΥΑΠΠ) και Α΄ Αντιπρόεδρος (ΠΟΕΒΥ),
 • Σαμιωτάκης Δημήτριος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά (ΟΒΣΠ),
 • Βαζαίος Χαράλαμπος, Γενικός Γραμματέας (ΟΒΣΠ),
 • Ιωαννίδης Μιχάλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής,
 • Κεραμίδας Νικόλαος και Ρουσέτος Λειβαδάρος, Επιστημονικοί Σύμβουλοι (ΠΟΒΑΣ).

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Χορηγοί της εκδήλωσης.

O Θεόφιλος Παγιάτης ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου, ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ.

Το μεγάλο γεγονός του Κλάδου θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα από 17 έως 19 Μαΐου 2024 στο Ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial.

Στην Ημερίδα επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στο θέμα της εκπαίδευσης γίνονται πολλά σεμινάρια και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους κατασκευαστές να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

O Κλάδος των Κατασκευαστών δεν σταματά να επενδύει στην κατάρτιση των ανθρώπων του.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες:

 • Εtem
 • Europa
 • Exalco
 • Alumil
 • Architectural Aluminium Academy (AAA)
 • Neokem
 • Domus
 • Metaloumin και…

Υποστηρικτής η εταιρεία Ηλεκτροστατικών βαφών μετάλλων ilektrostatiki (Βαρδάκης – Νιολάκης).

Η ΕΝΚΑΣ Πειραιά ευχαριστεί τους Χορηγούς Επικοινωνίας Profil Energy – www.profilnet.gr για την δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος, το Themelio Software και το Auminium Magazine – www.alunet.gr.